Väskor
Hos oss går det bra att ha med sig mindre väskor i maxstorleken 21 cm x 30 cm x 10 cm (längd x bredd x djup). Maxstorleken gäller alla typer av väskor, påsar och kassar.
Större väskor är inte tillåtna och vi erbjuder inte förvaring av större väskor i våra garderober eller förvaringsskåp. Skötväskor är undantagna.
Ytterkläder kan du lämna i våra garderobshallar, där finns det obemannad kostnadsfri garderob och vanligtvis också bemannad garderob (kostar 25 kr).
Vi erbjuder inte förvaring av större väskor (större än 21 cm x 30 cm x 10 cm, längd x bredd x djup) i våra garderober eller förvaringsskåp, undantaget skötväskor.
Vi tar ej ansvar för borttappade ägodelar.
Det är upp till varje evenemangs-arrangör att göra en bedömning av hur de tycker att Polisens väskförbud bör hanteras. Naturligtvis är det en stor utmaning både för alla besökare och oss arrangörer och vi har den största förståelse för att andra verksamheter gör andra bedömningar.
I Göteborgs Konserthus samlas alla sorters musikälskare och konserterna arrangeras både av Göteborgs Symfoniker och andra aktörer. Vi har enats om att ha samma regler för alla arrangemang i vårt hus, där vi tillåter mindre väskor i maxstorleken 21 cm x 30 cm x 10 cm (längd x bredd x djup). Större väskor är inte tillåtna och vi erbjuder inte heller förvaring av större väskor i våra garderober eller förvaringsskåp.
Konsertbesöket
Kom som du är! Det är valfri klädsel vid ett besök hos oss. Tänk däremot på att det finns besökare som kan vara känsliga för starka dofter. Avstå gärna från starka parfymer och hårspray med hänsyn till allergiker eller doftöverkänsliga.
Vi rekommenderar att du kommer till Konserthuset senast 15 minuter innan konserten startar. Då har du god tid vid inpasseringen, hinner hänga av dig ytterkläderna i garderoben och hitta till din plats. Om du ska hämta biljetter från biljettkontoret, eller planerar ett besök i någon av våra barer rekommenderar vi att du kommer minst 30 minuter före konserten.
Klassiska konserter i Stora Salen
Vid konsert med Göteborgs Symfoniker i Stora Salen är du välkommen två timmar före din konsertstart för att besöka vår foajé. Har du bokat bord i vår restaurang välkomnar vi dig redan 2,5h före konsertstart så att du hinner njuta av ditt restaurangbesök i lugn och ro.
Familjekonsert i Stora Salen
Vid en familjekonsert i Stora salen är du välkommen en timma innan konsertstart.
Övriga konserter i Stora salen
Öppettider varierar beroende på konsertstart. Vänligen kontakta biljettkontoret för mer information.
Konsert i Stenhammarsalen
Välkommen en timma innan konsertstart.
Cirka tio minuter före konsertstart ringer vi in första gången. Andra ringning talar om att det är cirka fem minuter kvar och den tredje att tre minuter återstår. Efter tredje ringningen stängs dörrarna till salongen och konserten börjar.
Ytterkläder kan du lämna i våra garderobshallar, där finns det obemannad kostnadsfri garderob och vanligtvis också bemannad garderob (kostar 25 kr).
Vi erbjuder inte förvaring av större väskor (större än 21 cm x 30 cm x 10 cm, längd x bredd x djup) i våra garderober eller förvaringsskåp, undantaget skötväskor.
Vi tar ej ansvar för borttappade ägodelar.
Vi har löpande, goda, säkerhetsrutiner och följer alla de rekommendationer som myndigheterna lämnar. Kontakta publikvärdarna om du har frågor eller funderingar under ditt besök hos oss.
På sidan Tryggt & säkert besök hittar du mer information om hur vi alla kan hjälpas åt för att göra ditt besök i Göteborgs Konserthus så tryggt och säkert som möjligt. Här finns till exempel information om Polisens väskförbud och svar på de vanligaste frågorna vi får om hur väskor hanteras hos oss.
På polisens hemsida hittar du aktuell information om säkerhetsläget i Sverige.
Ja det finns både barer och en à la carte-restaurang i Göteborgs Konserthus. Här hittar du mer information.
När en konsert börjar stängs salongens dörrar och sent ankomna släpps inte förrän ett passande uppehåll i konserten uppstår. Vid vissa fall kan det först inträffa vid paus. Detta görs för att visa hänsyn till våra artister, musiker och vår publik. Våra foajévärdar finns på plats före, under och efter konserten för att hjälpa dig till rätta. Tveka inte att fråga om du behöver hjälp med något.
I Stora salens garderobshall hittar du toaletterna på båda sidor om den stora marmortrappan, samt i Götaplatsfoajén. Anpassade toaletter för rullstolsburna finns direkt till höger i garderobshallen samt i Götaplatsfoajén. I Stenhammarsalens foajé hittar du toaletterna på båda sidor om ingången till konsertsalen. Där finns också anpassad toalett för rullstolsburna.
På toaletterna finns mensboxar som innehåller bindor och tamponger. Boxarna produceras av Herbox, ett företag med lokal produktion i Göteborg med stort fokus på hållbarhet och miljö, med en stilren design. Mensskydden är tillverkade av 100% ekologisk bomull och är helt fria från både kemikalier, parfym och blekningsmedel. Att kunna erbjuda våra besökare och anställda tillgång till mensskydd är en del i vårt jämställdhetsarbete.
Våra öppettider anpassas efter våra föreställningstider. På din biljett, eller i vårt konsertprogram ser du vilken tid som just ditt evenemang börjar.
Evenemang i Stora Salen
Dörrarna till Konserthuset öppnas två timmar innan konsertstart. Välkommen till vår vackra Götaplatsfoajé och barer som alltid har öppet i anslutning till evenemang i Stora salen. Har du bokat bord i vår restaurang välkomnar vi dig redan 2,5h före konsertstart så att du hinner njuta av ditt restaurangbesök i lugn och ro. Se din biljett eller vårt konsertprogram för evenemangets starttid.
Evenemang i Stenhammarsalen
Vid evenemang i Stenhammarsalen öppnas dörrarna till Konserthuset en timme innan konsertstart. Serveringen öppnas i samband med detta. Se din biljett eller hitta ditt evenemang i konsertprogrammet för evenemangets starttid.
Har du funderingar?
Specifika öppettiderna för vad som gäller för ditt evenemang hittar du vårt Inför besöket-mejl som skickas till din mejlinkorg ett par dagar innan ditt besök hos oss.
Du är också välkommen att kontakta biljettkontoret för mer information angående våra öppettider.
Varmt välkommen till Göteborgs Konserthus!
Det är inte tillåtet att filma eller fotografera under pågående konsert. Däremot är du välkommen att fotografera eller filma innan konserten samt under applådtacket.
Vi välkomnar alla till en avkopplande mobilfri zon, där musiken får ta plats och omvärlden får vänta. Så glöm inte att stänga av din mobiltelefon eller sätta din telefon på flygplansläge under konserten. Tänk på att det inte bara är ett samtal som kan vara störande för andra i publiken, utan också en lysande skärm som stjäl uppmärksamheten från konsertupplevelsen.
Vid klassiska konserter applåderar många konsertbesökare först i slutet av ett komplett verk, även om stycket har flera satser. Det gör att det kan bli tysta stunder när musiken har stannat, men ingen applåderar. I konsertprogrammet som finns på respektive konsertsida hittar du alla verk som kommer att spelas under konserten och dess längd. Här hittar du också verkkommentarer, samt biografier om de medverkande. Är du osäker kan du också vänta på att resten av publiken klappar innan du applåderar. Men kom ihåg, i slutändan är det bara applåder och ingenting att oroa sig för.
Detta är helt upp till dig. Många av våra konsertbesökare föredrar ”sina” specifika platser i konsertsalen. Det kan vara i mitten, medan andra gillar att vara högre upp i någon av logerna eller på balkongen för att kunna se hela orkestern bättre. Det kan också bero på vilken repertoar som framförs på konserten. Till exempel, om det finns en pianosolist, föredrar vissa åhörare att ha en plats där de kan se solisten. Våra konsertlokaler är akustiskt designade och ger dig en härlig konstupplevelse oavsett var du väljer att sitta i salen.
Fråga AI-Tone! Hon älskar att ge tips på klassisk musik när man chattar med henne. När du svarat på några enkla frågor går hon helhjärtat in för att hitta något som passar just dig. Kanske är det en låt, en spellista eller en mäktig konsertupplevelse? Säg hej till Tone och starta en fantastisk musikresa – på ett helt nytt sätt.
Under konsertkategorin ”Nybörjare klassisk musik” har vi också samlat våra rekommendationer för dig som är nyfiken på klassisk musik. Vill du hellre botanisera bland hela vårt konsertutbud, kan du enkelt göra det i konsertprogrammet. Många gör sitt urval baserat på kompositör, solist, repertoar eller datum och tid för framförandet.
Vid uthyrningar gäller att varje arrangör beslutar om vilken åldersgräns som gäller för deras arrangemang. Du hittar uppgifter om det under informationen om respektive konsert i konsertkalendariet.
För Göteborgs Symfonikers egna arrangemang rekommenderar vi att besökare bör vara över 13 år (utom på barn- och familjekonserter där innehållet är anpassat för unga). Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Miljöförvaltningens riktlinjer men för ett barn kan ljudvolymen upplevas som stark och inte alla unga personer uppskattar heller att behöva sitta stilla och njuta av en hel konsert.
Men du känner ditt sällskap bäst: Vi välkomnar naturligtvis även unga musikälskare som har en vuxen i sällskap, får hjälp med att ta hänsyn till övriga besökare och kanske smita ut om det behövs. Varje person behöver dock en egen plats och en egen biljett. Bebisar är hjärtligt välkomna på våra bebiskonserter, men av hänsyn till både de riktigt små och resten av publiken kan de inte följa med på andra konserter – även om de sitter i en vuxens knä.
Via Stadsbiblioteket Göteborg kan du låna en konsertstol till ett urval av Göteborgs Symfonikers konserter och föreläsningar. Här kan du läsa mer om hur det går till.
Vilken konsert väljer du?
I vårt breda utbud finns något som passar alla. Hitta din favorit i konsertkalendariet!
KonsertkalendarietFunkispärlan vid Götaplatsen
Ett besök i Göteborgs Konserthus är en upplevelse för alla sinnen. Den vackra byggnaden bjuder på stilren funktionalism med musiken i centrum. Här föds oförglömliga musikminnen varje vecka, sedan 1935.
Välkommen till Göteborgs KonserthusEn plats för alla
Göteborgs Konserthus är en plats för alla. Här kan du läsa mer om tillgängligheten på plats i huset.
TillgänglighetWebbprofilen
Webbprofilen skapar du enklast i samband med ditt biljett- eller abonnemangsköp, kopplat till den mailadress du uppger vid köpet. När du loggar in på webbprofilen kan du se dina biljetter och abonnemang, samt utnyttja erbjudanden och abonnentförmåner. Du kan också skapa en webbprofil här.
Tänk på att hålla din webbprofil uppdaterad och ändra dina kontaktuppgifter om du byter mailadress, flyttar eller byter telefonnummer. Där kan du också be om ett nytt lösenord om du glömt vilket du använde när du genomförde ditt köp.
Tillgång till webbprofilen hittar du enklast i menyn, eller här.
Nej, det är inte samma inloggningsuppgifter för webbprofilen och GSOplay-appen. Däremot kan du använda dina inloggningsuppgifter för webbprofilen till att logga in på Min lista på GSOplay på hemsidan.
Om du har skapat en ny webbprofil kan det dröja en stund innan dina biljetter, abonnemang, erbjudanden och förmåner blir synliga. Det beror på att biljettkontoret behöver aktivera din profil manuellt. Tänk på att webbprofilen är kopplad till den mailadress du uppger vid köpet. Använd den för att logga in.
Abonnemang
Nej, det går alltså bra att dela på ett abonnemang eller överlåta abonnemangskonserter till familjemedlemmar och vänner.
För abonnemangen säsongen 2021-2022 gäller tillfälliga köpvillkor som gör att du kan avboka ditt abonnemang fram till veckan innan den första konserten i abonnemanget och få hela beloppet återbetalat.
Vid normala fall har du möjlighet att istället boka om en konsert som du inte har möjlighet att gå på. Det går också bra att dela på ett abonnemang eller överlåta abonnemangskonserter till familjemedlemmar och vänner.
Du återbetalas den del av abonnemangsbeloppet som avser den inställda konserten eller konserterna. Har du köpt ditt abonnemang med kort online görs återbetalningen till samma kort som du använde vid köpet. Har du däremot betalat ditt abonnemang med bankgiro sker återbetalningen i form av ett tillgodokvitto. Tillgodokvittot skickas till den e-postadress som du angav vid ditt köp. Tillgodokvittot kan du använda som betalmedel i Göteborgs Konserthus och vid köp här på hemsidan. Det går också att lösa tillbaka tillgodokvittot mot pengar – detta måste dock göras på plats i biljettkontoret under ordinarie öppettider.
Får du som orkesterabonnent förhinder och inte kan närvara på någon av dina abonnemangskonserter har du möjlighet att byta din konsert kostnadsfritt (Gäller för Stort-, Silver-, Guldabonnenter) eller för bara 50 kr/biljett (Gäller för Litet och Mellanabonnenter). Bytet ska göras senast 3 dagar innan konserten äger rum. Det går också bra att överlåta din konsert till en familjemedlem eller en vän.
Presentkort
Köp ditt presentkort här och följ sedan stegen nedan. Behöver du hjälp med ditt köp, är du välkommen att kontakta vårt biljettkontor på telefon 031-726 53 00 eller via mejl biljett@gso.se.
- Välj belopp:
Välj vilket belopp du vill ladda presentkortet med, genom att välja något av de förvalda beloppen, eller valfri summa. Klicka på ”Fortsätt”.
2. Gör klart köpet:
Logga in och fyll i dina uppgifter, välj betalmedel och och genomför köpet. Var noga när du anger din mejladress – presentkortet levereras direkt till din e-post.
3. Gör det personligt:
Sist men inte minst kan du välja vilken design du vill ha på ditt kort. Valmöjligheterna hittar du när du klickar på ”Hämta presentkort”
Du är välkommen att höra av dig till biljettkontoret för att förlänga giltighetstiden på ditt presentkort. Du når biljettkontoret via 031-726 53 00 eller biljett@gso.se.
För att kontrollera saldot på ditt presentkort är du välkommen att kontakta vårt biljettkontor på telefon 031-726 53 00 eller via mejl biljett@gso.se, eller kontrollera saldot online.
GSOplay
Nej, du behöver inte ha GSOplay appen för att ta del av vårt utbud av digitala konserter. Däremot finns det olika fördelar med de funktioner som olika enheter erbjuder.
Genom att ladda ner vår app har du vårt digitala utbud nära tillhands. Här kan du enkelt hålla koll på livesändningar genom att slå på våra pushnotiser samt se våra konserter i offline-läge. Vid ett inloggat läge kan du favoritmarkera konserter både i vår app och på hemsidan, för att ta del av utbudet vid ett senare tillfälle. Genom att titta på en livekonsert på en dator har du möjlighet att del av chatten som finns tillgänglig under livesändningen. Här kan du chatta och ställa frågor till närvarande experter samt andra entusiaster världen över.
Håll enkelt koll på kommande livesändningar och konsertnyheter genom att prenumerera på GSOplays nyhetsbrev.
För att se hela vårt utbud av livekonserter, förinspelade konserter, intervjuer och annat bakgrundsmaterial behöver du vara inloggad. Dessutom kan du i inloggat läge spara dina favoritklipp för att uppleva de om och om igen. Vi vill också tipsa om att bli prenumerant på GSOplays nyhetsbrev för att enkelt hålla koll på våra konsertnyheter och få en påminnelse inför en livesändningen.
Konserterna är för det mesta tillgängliga i 30 dagar från publiceringsdatum. På flera konserter finns tillgänglighetstiden angiven på konsertsidan.
GSOplay-appen är kostnadsfri och kan laddas ner från App Store eller Google Play. Appen finns tillgänglig för iOS, med stöd för Airplay och Chromecast. I Androidversionerna finns stöd för Chromecast. GSOplay-appen finns även i senare versioner av AppleTV.
Kontrollera så att inte mailet med ditt nya lösenord har hamnat i din skräpinkorg. Om lösenordet inte ligger i inkorgen eller skräpkorgen, maila till gsoplaysupport@gso.se så hjälper vi dig.
Nej, det är inte samma inloggningsuppgifter för webbprofilen och GSOplay-appen. Däremot kan du använda dina inloggningsuppgifter för webbprofilen till att logga in på Min lista på GSOplay på hemsidan.
Hittar du inte svaret på din fråga är du välkommen att mejla oss till gsoplaysupport@gso.se så hjälper vi dig.
Om du vill kan du stödja GSOplay genom att donera till oss här. Donerade medel kommer att användas för att vidareutveckla GSOplay – i syfte att sprida klassisk musik till alla idag och i framtiden.
Att titta på vårt digitala utbud på GSOplay är kostnadsfritt.
Vi har uppdaterat GSOplay appen så att alla användare har samma tillgång till vårt innehåll, vilket innebär att alla användare nu kan njuta av våra premiumfunktioner. Om du har prenumererat på vår premium-version av appen nyligen och vill säga upp din prenumeration kan du göra detta genom att öppna din Play Store-app och säga upp din GSO-prenumeration där eller gå till den här länken för att säga upp din prenumeration. Den som har köpt en prenumeration i Google Play under 2021 kommer att återbetalas.
Kontakta vår support om du har några frågor kring detta så hjälper vi dig.
Köpvillkor & återbetalning
Göteborgs Symfoniker står för demokrati och mänskliga rättigheter och värnar om konstens universella språk. Alla konstnärer, oavsett nationalitet, har rätt att utöva sin konst, och vi skiljer tydligt mellan enskilda kulturutövare och statliga institutioner.
Vi följer också den strikta hållning som Sverige Regering rekommenderar Svenska Kulturinstitutioner att ha gentemot ryska och belarusiska institutioner. (Sveriges samarbete med ryska och belarusiska kulturaktörer – Regeringen.se)
Vi hyr regelbundet ut våra lokaler till en mängd olika aktörer, som i detta fall till SPBT Entertainment, och följer då alltid samma noggranna rutiner:
– Kontroll av företagets publika information.
– Kontroll via ”Inyett” vilka tar fram ett beslutsunderlag som ligger till grund för vårt beslut av att arbeta med en ny leverantör.
– Kontakt med andra arrangörer som arbetat med bolaget, vilka rapporterade inga tveksamheter.När hyresavtalet med SPBT Entertainment tecknades fanns det inget som tydde på några oegentligheter.
Vid direkta frågor till SPBT Entertainment har företaget hävdat att man inte har några kopplingar till Ryssland.
För att säkerställa att vi agerade baserat på fakta och i enlighet med regeringens rekommendationer gavs ett oberoende säkerhetsföretag (SRS Security) i uppdrag att göra en så kallad utökad leverantörskontroll. Den utredningen har nu visat att det inte går att utesluta att personer kopplade till SPBT Entertainment har tillräckliga kopplingar till Ryssland och ryska intressen, för att det inte ska vara förenligt med Sveriges regerings rekommendationer.
”Rekommendationen från regeringen är att svenska kulturinstitutioner och myndigheter ska ha en mycket strikt hållning vad avser utbetalningar, hantering av ansökningar, genomförande av projekt, ingående av avtal och liknande som involverar ryska och belarusiska mottagare.”
Med detta som bakgrund har vi hävt hyresavtalet med SPBT Entertainment och evenemanget ställs in. Alla biljetter återbetalas.
Ja, pengarna återbetalas av vårt biljettkontor. Vid inställd konsert får du ett mejl som bekräftar att konserten är inställd.
Har du betalat din biljett eller abonnemang med kort online görs återbetalningen till samma kort som du använde vid köpet.
Om du gjort ditt köp med bankgiro, presentkort eller direkt i biljettkontoret sker återbetalningen i form av ett tillgodokvitto. Tillgodokvittot skickas till den e-postadress som du angav vid ditt köp. Tillgodokvittot kan du använda som betalmedel i Göteborgs Konserthus och online. Det går också bra att lösa tillbaka tillgodokvittot mot pengar. Vänligen kontakta biljettkontoret så hjälper de dig.
Har du betalat med kort online görs återbetalningen till samma kort som du använde vid köpet. Observera att ibland kan det ta ett par dagar från att vi har gjort återköpet tills att pengarna finns tillgängliga på ditt konto. Vi beklagar detta, men det ligger utanför vår kontroll.
Har du betalat med presentkort, Bankgiro eller direkt på biljettkontoret kontaktar vi dig till den mejladress som du angav vid ditt köp av din biljett. Hittar du inte mejlet kan det vara bra att kolla efter mejlet i din skräppost.
Vid uthyrningar gäller att varje arrangör beslutar om vilken åldersgräns som gäller för deras arrangemang. Du hittar uppgifter om det under informationen om respektive konsert i konsertkalendariet.
För Göteborgs Symfonikers egna arrangemang rekommenderar vi att besökare bör vara över 13 år (utom på barn- och familjekonserter där innehållet är anpassat för unga). Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Miljöförvaltningens riktlinjer men för ett barn kan ljudvolymen upplevas som stark och inte alla unga personer uppskattar heller att behöva sitta stilla och njuta av en hel konsert.
Men du känner ditt sällskap bäst: Vi välkomnar naturligtvis även unga musikälskare som har en vuxen i sällskap, får hjälp med att ta hänsyn till övriga besökare och kanske smita ut om det behövs. Varje person behöver dock en egen plats och en egen biljett. Bebisar är hjärtligt välkomna på våra bebiskonserter, men av hänsyn till både de riktigt små och resten av publiken kan de inte följa med på andra konserter – även om de sitter i en vuxens knä.
På Göteborgs Konserthus har vi både evenemang arrangerade av Göteborgs Symfoniker och evenemang där vi hyr ut våra lokaler till externa aktörer. De externa aktörernas evenemang ligger utanför vår verksamhet och besluten om ett evenemang ställs in eller flyttas fram är deras. Detsamma gäller med återbetalning. Mer information om vad som gäller för just din konsert kan du på respektive konsertsida.
Hittar du inte svaret på det du söker? Hör av dig till biljettkontoret
Streama klassiska konserter kostnadsfritt
Det digitala konserthuset GSOplay är alltid öppet för dig. Välkommen att nyfiket kika in och hitta dina favoriter bland förinspelade konserter, livesändningar och intervjuer!
Titta på GSOplay