Mat & Dryck Välkomponerat för alla sinnen

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en upplevelse för alla sinnen! Landa i konserthusets foajébarer eller á la carte-restaurang och gör konsertbesöket till något alldeles extra.

Serveringarna i Göteborgs Konserthus är Krav- och Svanenmärkta. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen, menyerna baseras på svenska, närproducerade råvaror och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.

Krav och Svanen


Stora salens à la carte-restaurang

Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat besök i à la carte-restaurangen! Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Välj mellan en perfekt komponerad Konsertmeny eller plocka dina favoriter.

Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan evenemang.

Du kan också boka bord i Vinbaren. Pausbeställningar i övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.


À la carte-meny

Menyn gäller från och med 20 november 2024 (byts var sjätte vecka)

 


Konsertmeny

Menypris
525 kr
Förrätt
Apelsinbakad fänkål med kronärtskocka och mandel
eller
Struva med stekt lök Grebbestads ansjovis och cream double
eller
Pressylta med grov senap, pistagenötter och råriven champinjon
Huvudrätt
Ingefäraglacerad fläsksida med rödkål och äppleslungad brysselkål
eller
Pilgrimsfärserad spätta med champagnesås och forellrom
eller
Gulbetor med dillyoghurt, lingon, hasselnötter och smörsås
Efterrätt
Bavaroise på mjölkchoklad med romrussinrörda päron
Vinpaket
425 kr

Liten

Apelsinbakad fänkål med kronärtskocka och mandel
165 kr
Struva med stekt lök Grebbestads ansjovis och cream double
165 kr
Pressylta med grov senap, pistagenötter och råriven champinjon
165 kr

Stor

Ingefäraglacerad fläsksida med rödkål och äppleslungad brysselkål
365 kr
Pilgrimsfärserad spätta med champagnesås och forellrom
365 kr
Gulbetor med dillyoghurt, lingon, hasselnötter och smörsås
275 kr

Efter

Bavaroise på mjölkchoklad med romrussinrörda päron
149 kr
Saffransglass med blodapelsin
105 kr
Stilton och pepparkaka
149 kr

Stora salens Vinbar

I Vinbaren kan du njuta av noggrant utvalda viner och välkomponerade smårätter i samband med ditt konsertbesök. Landa vid de vackra marmorborden innan konserten börjar och återvänd till din plats i pausen.

Vinbaren hittar du utanför restaurangen och här sitter du vid ett högre marmorbord och barstolar.

Vinbaren öppnar normalt två timmar innan evenemang.

Pausbeställningar i Stora salens övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.


Vinbarens meny

Nocerallaoliver
75 kr
Marcona- & Valenciamandlar
75 kr
Löjrom med smetana och picklad rödlök
245 kr
Brillat Savarin med citronmarmelad
105 kr
Ostronceviche med äpple
45 kr
Muhammara med baguette
85 kr

Stora salens foajébarer

I vackra Götaplatsfoajén och övriga foajébarer kan du njuta av en smörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från barmenyn.

Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar.


Barmeny

Rökt lax med gräslökskräm och picklad rödlök på danskt rågbröd
195 kr
- med vin
279 kr
- med kaffe/thé
209 kr
Rostbiff med senapskräm och rostad lök på danskt rågbröd
155 kr
- med vin
239 kr
- med kaffe/thé
169 kr
Grillade grönsaker med valnötspesto och picklad rödlök på danskt rågbröd
135 kr
- med vin
219 kr
- med kaffe/thé
149 kr
Ekologiskt bakverk
55 kr
- Med kaffe/thé
85 kr
m.fl.

Inspireras av unika kokboken!

Kokboken En smak av Göteborgs Konserthus ger dig restaurangens favoritrecept, tips på klassisk musik som toppar matupplevelsen och en mängd vackra bilder och fakta om konserthusets unika design och arkitektur.

Läs mer & köp boken

Stenhammarsalens foajébar

På Stenhammar-menyn hittar du enklare varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker. Foajébaren öppnar en timme innan konserten startar i Stenhammarsalen.


Stenhammar-menyn

Rökt lax med gräslökskräm och picklad rödlök på danskt rågbröd
195 kr
Rostbiff med senapskräm och rostad lök på danskt rågbröd
155 kr
Grillade grönsaker med valnötspesto och picklad rödlök på danskt rågbröd
135 kr
Veckans plant-based soppa
115 kr
Veckans köttsoppa
115 kr

Krav- & Svanenmärkta serveringar

Med två starka certifieringar i ryggen gör vi vårt yttersta för att bidra till en mer hållbar upplevelse. Och det gör du också när du äter hos oss.

Restaurangen och foajébarerna är Krav- och Svanencertifierade och uppfyller tuffa hållbarhetskriterier. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.

Krav-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på EU-ekologisk grund med särskilt höga krav som gäller biologisk mångfald, djurvälfärd, minskad klimatpåverkan och goda arbetsvillkor i hela produktionsledet. Genom certifieringen visar vi att vi tar dessa värderingar på allvar och kontinuerligt arbetar för att erbjuda dig högkvalitativ och hållbar mat som till stor del består av både ekologiska och Krav-märkta ingredienser.

Svanenmärkningen innebär att energi, vatten, avfall och städkemikalier hanteras med tanke på miljöns bästa. Inga fisk- och skaldjursrätter innehåller rödlistade arter och genetiskt modifierade råvaror får inte förekomma.

Restaurangverksamheten följer Svanenmärkningens krav och optimerar planeringen så att serveringarna får så lite överbliven mat som möjligt.

Vi är noggranna i planeringen av våra menyer, använder råvaror effektivt och lagrar dem på rätt sätt. Vi arbetar också systematiskt med att hitta ännu fler sätt att minska matsvinnet.

Dessutom strävar vi efter att laga rätt mängd mat för det antal personer som ska äta. Om du har bokat bord hos oss som gäst eller som konferensdeltagare och inte kan komma, kan du hjälpa oss att minska matsvinnet genom att avboka i förväg.

Ett hållbart konserthus

Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Och hållbarhetens tre dimensioner – den ekologiska, sociala och ekonomiska – är en odelbar helhet och beroende av varandra.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete