Serveringarna i Göteborgs Konserthus är Krav- och Svanenmärkta. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen, menyerna baseras på svenska, närproducerade råvaror och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.
Stora salens à la carte-restaurang
Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat besök i à la carte-restaurangen! Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Välj mellan en perfekt komponerad Konsertmeny eller plocka dina favoriter.
Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan evenemang.
Du kan också boka bord i Vinbaren. Pausbeställningar i övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.
À la carte-meny
Menyn gäller från och med 20 november 2024 (byts var sjätte vecka)
Konsertmeny
Förrätt
Huvudrätt
Efterrätt
Liten
Stor
Efter
Stora salens Vinbar
I Vinbaren kan du njuta av noggrant utvalda viner och välkomponerade smårätter i samband med ditt konsertbesök. Landa vid de vackra marmorborden innan konserten börjar och återvänd till din plats i pausen.
Vinbaren hittar du utanför restaurangen och här sitter du vid ett högre marmorbord och barstolar.
Vinbaren öppnar normalt två timmar innan evenemang.
Pausbeställningar i Stora salens övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.
Vinbarens meny
Stora salens foajébarer
I vackra Götaplatsfoajén och övriga foajébarer kan du njuta av en smörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från barmenyn.
Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar.
Barmeny
Inspireras av unika kokboken!
Kokboken En smak av Göteborgs Konserthus ger dig restaurangens favoritrecept, tips på klassisk musik som toppar matupplevelsen och en mängd vackra bilder och fakta om konserthusets unika design och arkitektur.
Stenhammarsalens foajébar
På Stenhammar-menyn hittar du enklare varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker. Foajébaren öppnar en timme innan konserten startar i Stenhammarsalen.
Stenhammar-menyn
Krav- & Svanenmärkta serveringar
Med två starka certifieringar i ryggen gör vi vårt yttersta för att bidra till en mer hållbar upplevelse. Och det gör du också när du äter hos oss.
Restaurangen och foajébarerna är Krav- och Svanencertifierade och uppfyller tuffa hållbarhetskriterier. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.
Krav-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på EU-ekologisk grund med särskilt höga krav som gäller biologisk mångfald, djurvälfärd, minskad klimatpåverkan och goda arbetsvillkor i hela produktionsledet. Genom certifieringen visar vi att vi tar dessa värderingar på allvar och kontinuerligt arbetar för att erbjuda dig högkvalitativ och hållbar mat som till stor del består av både ekologiska och Krav-märkta ingredienser.
Svanenmärkningen innebär att energi, vatten, avfall och städkemikalier hanteras med tanke på miljöns bästa. Inga fisk- och skaldjursrätter innehåller rödlistade arter och genetiskt modifierade råvaror får inte förekomma.
Restaurangverksamheten följer Svanenmärkningens krav och optimerar planeringen så att serveringarna får så lite överbliven mat som möjligt.
Vi är noggranna i planeringen av våra menyer, använder råvaror effektivt och lagrar dem på rätt sätt. Vi arbetar också systematiskt med att hitta ännu fler sätt att minska matsvinnet.
Dessutom strävar vi efter att laga rätt mängd mat för det antal personer som ska äta. Om du har bokat bord hos oss som gäst eller som konferensdeltagare och inte kan komma, kan du hjälpa oss att minska matsvinnet genom att avboka i förväg.
Ett hållbart konserthus
Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Och hållbarhetens tre dimensioner – den ekologiska, sociala och ekonomiska – är en odelbar helhet och beroende av varandra.