Mat & Dryck Välkomponerat för alla sinnen

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en upplevelse för alla sinnen! Landa i konserthusets foajébarer eller á la carte-restaurang och gör konsertbesöket till något alldeles extra.

Hos oss serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen, menyerna baseras på svenska, närproducerade råvaror och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.


Stora salens à la carte-restaurang

Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat besök i à la carte-restaurangen! Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Välj mellan en perfekt komponerad Konsertmeny eller plocka dina favoriter.

Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan evenemang.

Du kan också boka bord i Vinbaren. Pausbeställningar i övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.


À la carte-meny

Menyn gäller från och med 9 januari 2025 (byts var sjätte vecka)

 


Konsertmeny

Menypris
525 kr
Förrätt
Kroketter med soltorkade tomater, aioli och salsa roja
eller
Bläckfisk med sobresada och brödkrutonger
eller
Blodkorv med aprikos och silverlök
Huvudrätt
Torsk pil pil med örtbakad potatis
eller
Short ribs med aioli och rostad paprika
eller
Citronbakad purjolök, romesco, rostad getost och romanesco
Efterrätt
Baskisk ostkaka med körsbärssylt
Vinpaket
425 kr

Liten

Kroketter med soltorkade tomater, aioli och salsa roja
165 kr
Bläckfisk med sobresada och brödkrutonger
165 kr
Blodkorv med aprikos och silverlök
165 kr

Stor

Torsk pil pil med örtbakad potatis
365 kr
Short ribs med aioli och rostad paprika
365 kr
Citronbakad purjolök, romesco, rostad getost och romanesco
275 kr

Efter

Baskisk ostkaka med körsbärssylt
149 kr
Blodapelsinsorbet med kanelkräm
105 kr
Manchego med kvittenmarmelad
149 kr

Stora salens Vinbar

I Vinbaren kan du njuta av noggrant utvalda viner och välkomponerade smårätter i samband med ditt konsertbesök. Landa vid de vackra marmorborden innan konserten börjar och återvänd till din plats i pausen.

Vinbaren hittar du utanför restaurangen och här sitter du vid ett högre marmorbord och barstolar.

Vinbaren öppnar normalt två timmar innan evenemang.

Pausbeställningar i Stora salens övriga foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.


Vinbarens meny

Nocerallaoliver
75 kr
Marcona- & Valenciamandlar
75 kr
Löjrom med smetana och picklad rödlök
245 kr
Manchego med kvittenmarmelad
105 kr
Sardeller med rostat bröd
105 kr
Kronärtskockstapenade med baguette
85 kr

Stora salens foajébarer

I vackra Götaplatsfoajén och övriga foajébarer kan du njuta av en smörgås, ett glas vin, en fika eller annat smått och gott från barmenyn.

Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar.


Barmeny

Laxmousse med gurka och dillsallad på danskt rågbröd
195 kr
- med vin
279 kr
- med kaffe/thé
209 kr
Fläskbog med rotselleriremoulad och rostad lök på danskt rågbröd
155 kr
- med vin
239 kr
- med kaffe/thé
169 kr
Vitlöksbakad portabello med kronärtskockstapenade på danskt rågbröd
135 kr
- med vin
219 kr
- med kaffe/thé
149 kr
Ekologiskt bakverk
55 kr
- Med kaffe/thé
85 kr
m.fl.

Inspireras av unika kokboken!

Kokboken En smak av Göteborgs Konserthus ger dig restaurangens favoritrecept, tips på klassisk musik som toppar matupplevelsen och en mängd vackra bilder och fakta om konserthusets unika design och arkitektur.

Läs mer & köp boken

Stenhammarsalens foajébar

På Stenhammar-menyn hittar du enklare varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker. Foajébaren öppnar en timme innan konserten startar i Stenhammarsalen.


Stenhammar-menyn

Rökt lax med gräslökskräm och picklad rödlök på danskt rågbröd
195 kr
Rostbiff med senapskräm och rostad lök på danskt rågbröd
155 kr
Grillade grönsaker med valnötspesto och picklad rödlök på danskt rågbröd
135 kr
Veckans plant-based soppa
115 kr
Veckans köttsoppa
115 kr

Ett hållbart konserthus

Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Och hållbarhetens tre dimensioner – den ekologiska, sociala och ekonomiska – är en odelbar helhet och beroende av varandra.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete